Početna Društvo Zbog kršenja mjera moguće zatvaranje lokala od 3 do 30 dana

Zbog kršenja mjera moguće zatvaranje lokala od 3 do 30 dana

9

Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, upozorili su vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata kao i priređivače igara na sreću da će se kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti bez oklijevanja kažnjavati.

“I to ne samo novčanom kaznom već i zatvaranjem i pečaćenjem objekata u trajanju od tri dana. U slučaju da jedan objekat više od jednom prekrši mjere, narednom prilikom se zatvara 15 do 30 dana”, navode u ovom resoru.

Ministarstvo očekuje da privreda, kojoj su maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog sistema.

“Nažalost, sve naše dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano. Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano”, ističu u Ministarstvu zdravlja.

Isto tako, ponavljaju da je za prisustvo svim masovnim manifestacijama, uključujući posjete noćnim klubovina,  neophodno predočiti potvrdu da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19 ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG koji nije stariji od 90 dana.

Aktuelne mjere važe do 30. jula uz napomenu da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu.

9 Komentari

  1. PA STO ONDA NE ZATVORITE ” KULTURNO UMETNICKI CENTAR ” LA BAMBA”?TAMO JE PREKRSENO I NASTAVLJA DA SE KRSI SVAKE NOCI SVE STO JE MOGLO DA SE PREKRSI.NEGO SAMO MLATITE PRAZNU SLAMU A NJIMA NE SMIJETE NI PISNUTI.

    13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code