Početna Društvo Zbog prašine sa gradiliša Kumborani blokirali saobraćaj

Zbog prašine sa gradiliša Kumborani blokirali saobraćaj

19

Nezadovoljstvo mještana Kumbora komunalnim neredom zbog gradnje dva velika turistička zdanja, Portonovog i hotela kompanije Carine, kulminiralo je jutros skoro jednočasovnom blokadom puta sa zapadne strane Portonovog.

Kako nam je kazao predsjednik MZ Kumbor, Milan Bošković stanovnici su iritirani zbog prašine koja se širi sa gradilišta, zbog koje su uslovi življenja u njihovom okruženju nesnošljivi.

Picerija i restoran

Na to su, kao i na nedostatak parkinga ukazivali nekoliko puta. Problem sa parkinogm je riješen u susret glavnoj turističkoj sezoni, ali kad je riječ o smanjenju prašine sa gradilišta, sve je, kako kaže, ostalo na obećanjima:

„Prašinu stvaraju kamioni, koji kada izlaze sa gradilišta ne peru gume, digne se veliki oblak prašine. To traje neke 3-4 godine. Građani koji žive tu praktično ne mogu otvoriti prozore, naročito problem imaju hronični bolesnici kojima to utiče na zdravlje. Mjesna zajednica je u ime građana prije nekih dvadesetak dana poslala dopis Portonovom i lokalnoj upravi i Komunalnoj policiji kako bi reagovali i kako bi se ulice čistile i održavale. Nakon toga, ulicu su malo čistili, malo ne. Revoltirani građani su jutros izašli na ulicu“, priča Bošković.

Skup kako dodaje nije bio najavljen, ali su na mjestu protesta bili pripadnici Komunalne policije – koji su još tamo, kao i pripadnici interventne jedinice policije CB Herceg Novi.

Saobraćaj je nakon uru pušten. U Mjesnoj zajednici građani dogovaraju detalje šta će dalje preduzeti, s obzirom da je sezona počela, a konkretnog poboljšanja nema.

Iz Portonovog su kako kaže obećali usmeno da će ulicu srediti i asfaltirati, a na zvanične dopise upućene prije skoro mjesec nijesu dobili odgovor, kazao je Bošković.

19 Komentari

 1. E samo onaj ko zivi tamo zna sta udise svaki dan ,kakva mu je basta,kuca i zelenilo koje je pretvoreno u suv i cadjav trulez. O ostecenju puteva necu ni da pricam. Ali dok se peru pare , i dok se zaposljavaju svi sa strane i par Novljana preko veze svima nam je lijepo! Ovima sto su dosli odlicno ,raduckaju i kupaju se …a ovima sto su odavde sa privatnim fakultetima ili bez ikakvih zavrsenih fakulteta jos ljepse. Ali neka se gradi, neka se radi.. Taj cuveni Portonovi . Gospodina Popovica i njegove zaposlene kojima daje po pola plate na svakih pola mjeseca necu ni da komentarisem. Tuga kakvo je stanje u ovakvom gradicu na pjeni od mora koji ima kapacitet da cijela opstina zivi lijepo ali nema pametne vodje. Nazalost omladina nema buducnosti ovdje a ni prosperiteta. Steta. I bolnicu u Meljinama ce jednog dana srusiti i izgraditi neki rezort. Ali moze im se,sto da ne

  13
  2
 2. Kakav divan prav put nadam se da gleda ovo neko iz parking servisa.
  Valjalo bi iscrtat parking tuda,i Kumbor je u Herceg Novom
  Nisu Kumborani šugavi da nemaju iscrtan parking.
  Spavaš li mirno Konjeviću Miloše?kantu piture i na poso crtaj prije ljetnje obustave radova 💪🇲🇪😂

  13
  2
 3. Dobro je da Komunalna i specijalci imaju vremena da se pojave pošto na ove svakodnevne pojave blokiranja saobraćaja ispred pošte u Đenovićima već mesecima ne reaguju. Šleperi se istovaraju na sred raskrsnice jer je gradilište od 155000 kvadrata očigledno “premalo” izvođačima da obezbede prostor za istovar materijala pa to čine na sred raskrsnice. O buki i prašini koju stvaraju već 5-6 godina neću ni da pričam.

  14
  1
 4. Ljepote one, ne mogah se zaustavljat s punim borsama a za rec pravo nije se imalo đe ni uljec posto kancelarija bjese puna,njih gomila zagrajali na onu zenu izvadise joj oči.A da što rečem, počastili bi mene ti grlati kao i onomad objašnjavajući mi da ne osjećam duh Kumbora, jer nisam Kumboranin.Ajte tako zagraišite kome drugo, lako vi se na jednu ženu derinjat.

  7
  1
 5. A što ćemo sa radovima u Đenovićima? Mašine na plaži između MZ i Sidra rade iako je zabrana gređevinskih radova, prašina je po cijelom mjestu a more žuto i zamućeno u širem prostoru.
  Ima li koja inspekcija da ovo zaustavi ili da se narod organizuje?

  16
  2
 6. Kod nas od jutros kose uz put (ul.Dr.Svetozara Zivojnoviica,Stara Banja,da betoniraju za standove!!!!!
  Svi se smiju i rugaju kome je to palo na pamet.Na privatnom parkingu uz more parkirani autobusu,sad ce preko puta standovi,a tu je i taliznik za septicke jame.Sve to u zaledju poznate Blatne plaze!!!!!

  24
  1
 7. Miša ti tvog… Šta kažete, prašina?
  Uh, da mi je vidjeti ovakav entuzijazam i blokadu puta na temu Bolnice Meljine, Instituta Dr Simo Milošević i ostalih gorućih pitanja na koja je izgleda, prašina odavno pala. Sve li danas dobija medijsku pažnju.

  37
  3
 8. Ova linija je jedino dobro sto je ova MZ uradila, 100 puta je bolje nego da su je pravo povukli! Ovako je intresantnije!

  16
  3
  • Bravo legendo, vazno je da ti das strucno misljenje.Ja kao mjestanin mislim da je najvaznije da je ta linija kako god povucena zavrsila posao…vise nema parkiranja usput.

   5
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code