Zbog ubijanja morske kornjače moguća kazna zatvora od 6 mjeseci

Zbog ubijanja morske kornjače moguća kazna zatvora od 6 mjeseci

10
Podijeli

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru saslušana je jedna osoba i formiran predmet povodom jučerašnjeg ubijanja i mučenja morske kornjače u Stolivu, potvrdila je za Radio Jadran, državna tuižiteljka, Tijana Čelanović.

Budući da je istraga o ovom predmetu u toku, ona nam nije mogla dati više detalja:

Picerija i restoran

“Za sada vam samo mogu reći da je formiran predmet protiv jednog lica, zbog krivičnog djela ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa i da je izviđaj u toku”, kazala je kratko Čelanović.

Inače, počinilac bi u ovom slučaju mogao da bude kažnjen zatvorom od 6 mjeseci.

Podsjetićemo da su juče sve društvene mreže i mnogi portali objavili sklandaloznu vijest i fotografiju ovog događaja. Razvila se polemika u kojoj se moglo čuti da je 24-evorogodišnji mještanin ubio kornjaču jer je napadala kupače. S druge strane, taj čin je naišao na masovnu osudu.

Ostaje apel iz Instituta za biologiju mora iz Kotora kupačima i nautičarima da, ukoliko primijete morsku kornjaču, imaju na umu da su one divlje životinje, zaštićena vrsta, te da im se ne približavaju, da ih ne hrane ili uznemiravaju. More nije naše prirodno okruženje, već okruženje morskih organizama, a mi samo njegovi korisnici, poručili su iz ove naučne institucije.

10 Komentari

 1. Moja kazna bi bila 1 -2 godine zatvor ili da ili da bira da bude dvorska luda Herceg novi da čisti kanalizacije fekaljije rukama kratko jasno da bude rob svima u Herceg novi 1-2 godine

 2. Ako je “!zaprećena kazna” do 6 mjeseci zatvora, to je tužno! Uz pomoć “veza, prijatelja i novca” moguće da će biti oslobođen optužbi! Tužno. tužno!

  21
  1
 3. Ovo nije samo ubijanje,nego i mučenje i iživljavanje.
  A i nesretnik bolesnog uma pozira,pa je pritišće nogom,
  poistovjećujući se vjerovatno sa Rimskim gladijatorima,samo
  što su to oni morali da bi preživjeli,a bolesnik vjerovatno nedokazan
  kao student,sportista,ili kod ljepšeg pola,našao satisfakciju.
  Molim mu susjede i rodbinu da ga ne brane,za ovo nema opravdanja.
  Jedino nakon odmjerene kazne,da se javno oglasi,sa iskrenim kajanjem
  i nekim dobrotvornim radom gdje bi pomagao nemoćnim ljudima ili životinjama.

  29
  1
 4. Zašto niko ne kaže ( iz policije) da li je ovaj zlikovac pronađen? Cijela Crna Gora gleda ovu sliku. Zar ga niko ne može identifikovati ? Neka se javi neko iz policije. Da li uopšte imaju namjeru da uhvate zlikovca?

  18

Ostavite komentar

*

code