Početna Ke Nova Zeleničani i gosti u nedjelju igraju picigin

Zeleničani i gosti u nedjelju igraju picigin

12

Na jednom od omiljenih mjesta okupljanja Zeleničana, na plaži Plava tišina, biće sjutra veče organizovano otvoreno prvenstvo u tradicionalnoj, mediteranskoj igri piciginu. Biće to prava atrakcija za mještane, a posebno furešte.

Ilustracija

Do sada je prijavljeno čak deset ekipa iz Herceg Novog, a prijave su moguće i sjutra, s obzirom da sve počinje u 20 h, kaže nam jedan od organizatora, Zoran Pestorić:

„Nadam se da ćemo se uz malo para i dosta dobre volje – dosta i zabavljati, što nam je cilj. Osim takmičarskog dijela, biće odigran i revijalni, gdje će malo stariji i iskusniji piciginaši pokazati što znaju i umiju. Za muzičku podlogu angažovali smo DJ-a i očekujemo da sve prođe u najboljem redu“, kaže nam Pestorić.

Uz čuvenu igru za stare i mlade, kojoj je cilj zadržati lopticu što više u vazduhu da ne padne u more, te izvesti što neobičnije “parade”, organizatori su se pobrinuli da ne fali ni dobre muzike niti dobrog bokuna.

Prijave još traju, pa je moguće da bude i više od deset ekipa.

Svi koji žele da se oprobaju u šarmantnom i nekada na hercegnovskim plažama “zavodničkom” piciginu, treba da se prijave na telefon 068 470 011.

Žiri će ocjenjivati najbolji potez i izabrati tri najbolje ekipe.

12 Komentari

  1. Da nije zorana ne bi znala omladina gdje je lijevo, haha, smjesna organizacija,izvlace pare od opstine i kao ono nesto organizuju, a niko sa nikim ne prica

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code