Početna Ke Nova Zeleničanka Ana Kovačević kreira za „Svjetskog Kilo cara“

Zeleničanka Ana Kovačević kreira za „Svjetskog Kilo cara“

4

Modna dizajnerka, Ana Kovačević, iz Herceg Novog, rodom iz Zelenike, koja je više od 20 godina živjela i radila u Južnoj Africi, ostvarila je kreativnu saradnju sa autentičnim novskim muzičarem i pjesnikom, „Svjetskim Kilo carem“ Rambom Amadeusom.

Do sredine decembra ima “rok” da izradi “kostime” u okviru njene kolekcije Anex, koje će Rambo Amadeus nositi na koncertima u Beogradu, zakazanim za 25. i 26. decembar.

Iako su iza nje više od dvije decenije rada i saradnje sa ljudima iz različitih sfera, saradnju sa Rambom, doživljava kao posebnu, budući da je riječ o višeslojnom umjetniku, koji zna šta hoće. Sa druge strane, saradnja je dodatno interesantna s obzirom da je Rambo Amadeus perfomer iza kojeg ne stoji “kreativni tim” – frizera, šminkera, stilista i drugih koji se brinu za ukupan utisak tokom javnog nastupa.

U razgovoru za Radio Jadran, Kovačević priča da je Rambo čuo za njen rad nakon njene prve revije u Herceg Novom, koju je održala ljetos u sklopu modnog hepeninga „Bokeško srce“  na tvrđavi Forte Mare i izrazio želju da mu kreira nešto za koncert u Beogradu:

“Bio je kod mene u studiju, donio mi goblene koji su mu ostali od nekog kaputa, pune krcate kese…kaže:“ Ovo će ti biti nova kolekcija“…. Pogledao je materijale s kojima radim i rekao:“ Nemam ja tu šta mnogo da biram, ti znaš što ti je činiti“. Tako da ćemo mu šiti nešto kao mantil sa nečim još na glavi, da bude u njegovom stilu, atraktivno i puno boja”, priča Kovačević.

Kreirati za Ramba Amadeusa smatra svojevrsnim izazovom, budući da publika nikada ne zna u kakvoj će ga odjevnoj kombinaciji dočekati. Jer, moguće je sve – od čuvene duge tigraste bunde, pa do sakona sašivenog od stolnjaka, u kojem je recimo došao na intervju TV N1, promovišući Večeri glomazne poezije.

Odjeća za Svjetskog kilo cara šiće se u Aninom ateljeu koji je otvroila u porodičnoj kući u Zelenici. U tome će joj kako dodaje pomagati i dvije krojačice.

Inače, Kovačević za svoje kreacije koristi isključivo prirodni materijal uvezen iz Južne Afrike, gdje je i provela dio života. Riječ o čistom pamuku, presovan voskom, najčešće u kombinaciji jarkih boja. Modele koje izrađuje, ne samo za zainteresovane u Crnoj Gori, uspjela je da plasira u Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj.

Uz kreacije od tkanine, Ana u ponudi ima i kolekciju jeidnstvenog “afričkog nakita” – narukvice, minđuše, ogrlice najčešće od drveta…. Svi koji žele da pogledaju njen rad mogu to učiniti putem društvenih mreža – Fb stranica anex design, Instagram ana_a_anex.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N A A N A S T A S I O U (@ana_a_anex) on

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code