Početna Pogled Željka Radak Kukavičić: Nesmetano vodosnabdijevanje i kvalitetna infrastruktura pretpostavka za razvoj turizma

Željka Radak Kukavičić: Nesmetano vodosnabdijevanje i kvalitetna infrastruktura pretpostavka za razvoj turizma

6

Izgradnjom Regionalnog vodo­voda uspješno je riješen pro­blem vodosnabdijevanja op­ština Crnogorskog primorja, što je od krucijalne važnosti za razvoj turizma i nesmetano odvijanje tu­rističke sezone.

Cijenim da je ovaj projekat jedan od najznačajnijih razvoj­nih programa Crne Gore. Njim je dugoročno riješen problem deficita u vodosnabdijevanju primorja koji je dosta dugo op­terećivao crnogorski turizam.

Nesmetano vodosnabdije­vanje i kvalitetna infrastruktu­ra u toj oblasti pretpostavka je za razvoj turizma.

Naš cilj, u skladu sa stra­teškim smjernicama za oblast turizma, jeste izgradnja hotel­skih kapaciteta kao generato­ra razvoja i zaposlenosti, zato je Vladinim mjerama kreiran okvir kojim se podstiče njihov razvoj. Otvaranje hotela re­nomiranih svjetskih brendo­va poput Regenta, planiranog prvog One & Only ljetovališta u Evropi i mnogih drugih, ne­zamislivo je bez adekvatne prateće infrastrukture. U tom smislu cijenim da je izgrad­nja Regionalnog vodovoda značajna za realizaciju novih stranih investicija. Kvalitet­no opremanje prostora, osmi­šljeno planiranje i korišćenje prostora kao važnog i ograni­čenog resursa je pretpostavka za održivi razvoj turizma ko­jem smo posvećeni.

Direktorica Nacionalne Turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić

Članak iz časopisa “Vode Crne Gore’” br.1. JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje

6 Komentari

 1. POŠTOVANA GOSPOĐO, KAD JE VEĆ TAKO “… Njim je dugoročno riješen problem deficita u vodosnabdijevanju primorja …”, ONDA NEKA ZBOJNA IZ OPŠTINE BUDVA VIŠE JEDNOM I ZANAVIJEK BATALI VUĆ VODU SA “PODGORSKIJEH VRELAH”, A OVIJEH MJESECI OTUD SE PREKO UTRGA VUČE cca 100 LITARA U SEKUNDI! OPETUJEM: cca 100 LITARA U SEKUNDI, A KORITO VELJE RIJEKE-ORA(H)O(V)ŠTICE JE SUVO! ĐE JE TU EKOLOŠKI MINIMUM?!? ŽIVOGA STVORA U TOJ RIJECI LJETI NE SKAPULA, JER JE KORITO KILOMETRIMA SUVO! ZASTIĐE! A BISMO OVAKVIZI, ČOČE – U EKOLOŠKU JEVROPU!?! GOSPOĐO – UČINITE NEŠTO DA SE BATALI VUĆ VODA IZ PODGORI – SVE DO TADIJER OSTAJE PROBLEM I NIJE dugoročno riješen problem deficita u vodosnabdijevanju primorja (PUTOM REGIONALNOG VODOVODA)! NE IGNORIŠITE OVI MOJ KOMENTAR!!! SRAMOTA ZA EKOLOŠKU DRŽAVU I SVE ODGOVORNE!

 2. E, gdja Zeljka, odakle ti pade?
  Kad nije bilo ni regionalnog vodovoda, ni ovih turistickih dr. mr. ing, ovdje su ljetovali: Nobelovci, umjetnici, knjizevnici presjednici, veliki glumci, filmski velikani, … A sad?! Sretni smo kad dodje fudbaler, …

 3. Poštovana,
  O kakvom vi turizmu pričamo,Igalo se od otvorenih šankova i neuslovnih nočnih klubova trese do zore.
  Turizam nam se sveo na pink i folk i sa omladinom koja nema ni za pivo.
  Crna Gora treba da gaji visoko platežne goste a ne ovaj kič.
  Tivat se uzdigao i na pravom je putu da stigne Dubrovnik.
  A Igalo nikad gore i prljavije.
  Od prevelike buke nam turisti utekoše.

  30
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code