Početna Oko nas Kotor Željko Aprcović predsjednik Opštine Kotor: Nema pobjednika i poraženih, pozivam opoziciju da...

Željko Aprcović predsjednik Opštine Kotor: Nema pobjednika i poraženih, pozivam opoziciju da radimo zajedno

11

Nakon što su 8. jula drugi put smijenili Vladimira Jokića 17 odbornika u kotorskom parlamentu, (DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević) imenovali su jutros odbornika i poslanika DPS-a, javnom prozivkom, Željka Aprcovića za predsjednika Opštine Kotor.

Apcović je dao svečanu izjavu i najavio da će budžet opštine i Plan Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora biti donijet već naredne sedmice, a onda i prioritetno uslijediće saniranje stanja u Kotoru i završetak projekata koje su zanemarili prethodnici. Sa Vladom Crne Gore i Direkcijom javnih radova dogovoriće finalizaciju gradnje zimskog bazena i sportske hale, od iduće sedmice će tražiti i rješenja za šut sa prostora hotela “Fjord”, za namjenu prostora uz sjeverna vrata Starog grada, za izgradnju pothodnika…

Aprcović je kazao da je očekivao opoziciju u klupama, kao što su i oni bili u Skupštini kada su birali Perovićevu i Jokića, te da on predstavlja sve odbornike:

– Tri stvari su značajne za Kotor: turizam, Luka Kotor i saobraćaj, ali i prostorne mogućnosti Kotora, 345 km kvadratnih, donjegrbaljskih lokaliteta. Prema PUP-u Kotor treba da izlazi ka otvorenom moru i da tamo gradi hotelske kapacitete. Ne smijemo zanemarivati investitore, jer se svaka investicija u turizam višestruko vraća, uz veći stepen zapošljavanja, bruto proizvod Kotora i bolji  život – kazao je Aprcović.

Najavio je veću stručnu brigu i valorizaciju fortifikacijskih objekata, kroz urbanistički projekat, posebno srednjovijekovnih zidina, šetnice od Gurdića do sjevernih vrata. Infrastruktura je neprofitabilna, ali neophodna. Postrojenje za preradu otpadnih voda Tivta i Kotora treba da preuzmu uskoro te opštine. Kotoru je cilj da zaštiti akvatorij Bokoktorskog zaliva, kroz gradnju kanalizacione i vodovodne mreže za Risan, Perast, Morinj, Kostanjicu, ali i Prčanj i Stoliv, kazao je Aprcović.

-Nema pobijeđenih i pobjednika. U ovoj priči smo svi zajedno. Vrlo brzo ćemo imati mjerljive rezutate onoga što ćemo raditi narednu godinu. Ne bojim se izuzetno teškog posla. Radio sam prije 20 godina u Sekretarijatu za urbanizam i znam kako funkcionioše lokalna uprava. Ali, bez saglasnosti nas 17 nema prosperiteta za Kotor. Pozivam kao predsjednik Opštine Kotor sve odbornike koji nisu u sali da dođu, da razgovaramo o idejama i planovima razvoja Kotora- poručio je Aprcović računajući na podršku.

Koalicioni partneri su čestitali Aprcoviću, a prethodno je Željko Avramović obrazložio da je DPS sa 12 mandata i sa njima, u kriznim trenucima u Kotoru, imao obavezu da “preuzme stvar u svoje ruke”. DPS je predložio kandidata, predsjednika OO, čovjeka koji je 4 manada odbornik i tri mandata poslanik, koji je radio u Opštini i aktivan u kulturnom i sportskom životu Kotora.

Mirko Vičević očekuje da Aprcović bude predsjednik svih građana, ponaša se u skladu sa zakonima Crne Gore, da konačno Kotor dobije zimski i ljetnji bazen, riješi ludilo u saobraćaju, da ostvari više od obećanog.

Odbornica Bruna Lončaerević kazala je da poslije dvije i po godine teškog stanja Kotoru predstoje teži dani:

“Jer sada treba raditi. Lako je nešto nagrditi, ali teško je popraviti. Teško će biti u koži predsjednika Opštine ovih godinu, jer najviše boli Kotorane to što smo izgubili duh Kotora, prepustili smo grad ljudima koji ga nisu osjećali. Dajte da osjetimo ovaj grad, njegove palate i pjacete…Uz sve čestitke budućem predsjedniku, vjerujte da mi ga je žao, ali se nadam da ima toliko snage da će uspjeti uz našu pomoć- poručila je Lončarević

Inače, na početku zasjedanja je minutom ćutanja odata pošta nedavno preminuloj Maji Perfiljevoj, čije su pjesme obilježile sretne godine mnogih generacija, posebno himna grada “Bokeljske noći”.

11 Komentari

 1. Drago Djurovic… Darko Pajovic… Bruna Loncarevic… Patriote za respekt. Dobra stvar iz citave price sto SDP nikad vise nece proci cenzus… Steta zbog vrhunskih kadrova za Morsko dobro, za aerodrome Crne Gore, prosvetu itd.

 2. Radićete vi iz režima ali tamo đe vam je mjesto vrlo brzo . Uništili ste zemlju , omladinu , prosvetu ,zdravstvo ,prirodu sad uništavate…Samo polako , razbježaćete se ko miševi kad brod krene da tone. A mnogi su vam već bušni ko onaj u Filadelfiji

  15
  2
  • Nevjerovatno koliko vlast promijeni covjeka….Aprcovic evo obeca ono sto nam je i maja i svi isred nje obevavali desetinama godina.
   Sve ce Zeljko sredit…i zimski bazen…i sportsku halu….i podvoznjak…i prostor oko Sjevernih brata….i saobracaj…..Steta sto se Zeljko nista nije pitao za vreme maje inace bi sve to bilo zavrseno….koja demagogija….
   Nego evo ako sud opet ne vrati Jokica zelim mu srecu u radu ..

   Sto se tice brune koja postade jedan od skakavsca dps biblijsle pohare skakavaca kako je sama nazivala dps pitao bih je koje gradjane ona zastups?

 3. Kod nas je Bigović dao ostavku na mjesto predsjednika hercgnovskog parlamenta prije više od godine dana,u želji da se posveti privatnom biznisu.
  Sigurno je shvatio kako je teško zaraditi svoj hljeb,a ne biti opstunski uhljeb,pa svoju ostavku još uvjek nije stavio na dnevni red skupštine.

  19
  11
 4. Da ima ko u ovaj DPS i u Novi bi se isto desilo ali soferu odgovaraju Demokrate kamioni rade punom parom. Podrska DF jedina partija koja drzi do svog predizbornog programa za razliku od Demokrata i Novske Prevare

  19
  19
 5. Nevjerovatno kako se svi bas svi koji.dodju na vlast brzo zaborave.Zaborave na narod,rad,pravdu i onda dodje do smjene i oni se sjete ponovo.Evo da vidimo i ovu garnituru da li ce ponavljati ,ovaj put,svoje greske….

  24
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code