Zemljotres sjeveroistočno od Kruševica

Zemljotres sjeveroistočno od Kruševica

15
Podijeli

U 15h i 17 minuta, po lokalnom vremenu, Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je zemljotres. U hipocentru (žarištu) zemljotres je iznosio 3.6 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je između Kruševica i Grahova na dubini od 13 km.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Picerija i restoran

Položaj epicentra ovog zemljotresa sa izoseistama (zonama istog intenziteta) za slučaj čvrste stijene u podlozi, prikazan je na karti.

15 Komentari

  1. Ne dogodilo se, ama mozemo li zamisliti kako bi reagovala lokalna vlast da nas strefi nesto kao onaj razorni koji smo imali? Pa ove je razvalila veca kisa, dovela grad u kolaps, a sto bi bilo da je nesto ekstremno? Ne bi nam se za strva znalo. Naravno, zemljotres ne mozes sprijeciti, ali organizovati ljude, obezbjediti logistiku, zbrinuti ugrozene? Mozete li zamisliti visorenog Katica, operativnog Bigovica, lucidnog Micu, a tek odgovornog Simraka kako spasavaju grad? Ne daj Boze. Srecom tu bi bio Arsic a I popovi sa svakodnevnim molitvama. Nego nece valjda biti takvog uzasa.

    18
    3
  2. Zemljotres nije uzrokovala priroda već ljudski faktor.Krušo buši naftu u Kruševice.Dobio koncesiju od ovih odozgo,pa se vi sad dolje tresite!

    53
    13

Ostavite komentar

*

code