Zenit: U Herceg Novom skoro 39 hiljada turista, 8% više

Zenit: U Herceg Novom skoro 39 hiljada turista, 8% više

20
Podijeli

Od 193 hiljade turista u Crnoj Gori, početak avgusta u Herceg Novom provodi blizu 39 hiljada registrovanih gostiju, što je za 8% više u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Turističke organizacije Herceg Novi.

Prednjače stranci, kojih je 38.400, dok je domaćih 343. U hotelima je smješteno 6.718 ( 6.412 stranih i 306 domaćih ), dok je u privatnom smještaju 31.837 gostiju.

Picerija i restoran

Prema posljednjoj evidenciji TO, u hostelima na novskoj rivijeri nema prijavljenih gostiju, dok smještaj u kampovima koristi 189.
Sve je više i nautičara, pa je u Gradskoj luci u toku drugi, od tri najavljena, yaht weeka sa 42 plovila.

Prihodi od turizma ove godine u našoj zemlji biće preko milijardu eura, očekuju u NTO, a dobar dio tog kolača pripašće i Herceg Novom.

Gradska muzika i mažoretke na Žanjicu

U nastavku kulturno zabavnih aktivnosti, iz TO najavljuju poklon koncert – defile Gradske muzike za nedjelju 5. avgusta na Žanjicu. Početak koncerta najavljen je za 13 h.

Atraktivnim nastupom pod maslinama zasigurno će članovi Gradske muzike obradovati i oduševiti sve, uvjereni su u TO. Ansambl će sa mažoretkama na Žanjicu ugostiti osoblje objakta „Cuba Libre”.

Ovo će biti još jedan u nizu defilea i nastupa Gradske muzike ovog ljeta duž hercegnovske obale.

20 Komentari

 1. A sto vi je ljudi,jes vise je ljudi nego spavaju u kolima i nose frizidere od kuce,treba angazovat ovo kao sa ovom pljackom parkinga,ubacit,zaposliti ljude da kako ko od turista kroci u vodu svi po 0,50 centi

  2
  1
 2. Sta ce drzava sa ovima biznismenima koji glume da su duzni a sakriju skoro 2 meleona prometa hoceli im dozvolit da ponovo glume zrtvu da nemaju jednog evra.

  1
  1
 3. Jedino što objedinjuje sve dosadašnje partije na vlasti u Herceg-Novom je Igaljski Vašar. Svi komentari navode da je ta Igaljska Čerga ne isplativa, a svaka vlast se trudi da taj vašar što bolje omasovi. Pa ko je tu lud onda?

  19
  3
 4. Danas sam dobio poziv od Opstine da u roku od 30 dana prilozim elaborat o legalizaciji a kuca napravljena 1974 god bez ikakvog obavestenja porez i sve uredno placam, dali je to realno bez ikakvog objasnjenja.

  17
  2
 5. Da su prikazani procenti rasta iz godine u godine, na opštinskom i državnom nivou, bili istiniti, danas bi samo u Herceg-Novom bilo minimum milion turista.

  17
  2
 6. Katić treba da da odgovor gradjanima Igala.
  Zašto moramo svaku veče da slušamo folk i pink a mi bi da ne slušamo.Jedino riješenje je čapovi za sluh.
  Ja fino čepove namotiram i spavam ko top.
  Apartmani sa čepovima za sluh.

  21
  6
  • Da nemate možda tih čepova i za plažu, na primjer. Neki vodootporni ? Čovjek se ne može kupati pola sata neđe na plaži duž rivijere, a da svako desetak minuta kakvo auto, ili barka, ne razglašava nekakvu “zvijezdu”, predstavu, ili slično. Dosade dosadne..

   14
   3
  • Rastjerati ih treba kao i sve koji rade protiv naroda, kulture i opstine , samo ih ulica smjenjihe, svi su oni isti ne vidi se razlika osim sto su ovi doveli i popove da im pomazu

   2
   1
 7. Jos da je palma doveo jagodince umjesto sto se baskari po grckoj dje bi nam bio kraj,dzaba smo se bratimili,sreca pa ovi hoteli vade prosjek samo sto gradjani imaju vrlo malu korist od toga

  33
  3

Ostavite komentar

*

code