Početna Društvo “Žestoka oluja” do 28 m/s u Herceg Novom, zaleđe zaleđeno

“Žestoka oluja” do 28 m/s u Herceg Novom, zaleđe zaleđeno

1

odron park bokaPrvo kiša, pa jak vjetar u pojedinim djelovima hercegnovske opštine prouzrokovali su odrone, poput ovog ispod parka Boka, blizu bivšeg „Tonda“.
Iz Službe zaštite i spašavanja saznajemo da oni nijesu imali niti jednu prijavu ili intervenciju zbog posljedica jake bure.
U nižim djelovima hercegnovskog zaleđa je jutros, upkos, hladnoći, 6 “hrabrih” izletnika, kako je i planirano, obišlo Kotobilje. Nema snijega do Kamenog. Međutim, dalje ka selima Dugunja i Ubli je tek od maloprije prohodno.
– Sve je zaleđeno od azila za pse do Dugunje. Upravo smo posuli rizlu i omogućili da kamioni “Čistoće” odvoze smeće. Oko Ubala je takođe sve zaleđeno. Snijega je malo, ali su temperature ispod nule. Sinoć je jedan auto na Ublima zbog leda skliznuo s puta, ali nije niko povrijeđen – priča za Radio Jadran, Veso Pavlović iz firme “Prevoz Pavlović”.
Nju je angažavalo Komunalno stambeno preduzeće za odžavanje puteva prema Dugunji i Ublima.
Drugi privatnik, Milovan Milojević odžava sa svojom mehanizacijom pravac prema Vrbanju. Tu je situacija bolja i, kako nam kaže, samo je bilo potrebno na nekim mjestima po malo posipati put zbog leda. Snijega nema mnogo, ali ga vjetar stalno vrti u krug.
Inače, prema informacijama koje smo dobili u Meteorološkoj stanici u Igalu, bura je počela da duva juče ujutru u 10 h, a najjači udar sjeveroistočnog i sjevernog vjetra od 25 m/s bio je sinoć u 20:30. To je kao 95 km/h. Od jutros su udari i jači, od 24 do 28 m/s, pa se to tretira kao žestoka oluja.
Temperatura u Herceg Novom nije prelazila 6 stepeni, ali je subjektivni osjećaj oko 1 stepen. Vlažnost vazduha je 27%, pristak 1003 milibara.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code