Početna Društvo Zgrada Opštine svijetlila plavo

Zgrada Opštine svijetlila plavo

2

Povodom Svjetskog dana osoba sa autizmom zgrada Opštine Herceg Novi sinoć je bila okupana plavom svjetlošću.

Foto: Fb Opština Herceg Novi

Ovaj simboličan gest je poruka svim građanima da su osobe sa autizmom ravnopravni članovi naše zajednice kojima treba osigurati podršku, razumijevanje, prihvatanje i odgovarajuće uslove da ostvare svoje potencijale, navedeno je na FB stranici lokalne uprave.

Zgrada Opštine Herceg Novi osvijetljena je u saradnji lokalne uprave sa Nevladinom organizacijom „Nova šansa u Novom“ i ove godine je taj čin prilagođen epidemiološkoj situaciji.

“Opština Herceg Novi rado i u kontinuitetu učestvuje u obilježavanju ovog datuma u našem gradu, u cilju podizanja svijesti o autizmu kao složenom razvojnom poremećaju i značaju podrške osobama sa autizmom, kako bi se lakše integrisali u lokalnu zajednicu”, istakla je sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambellić Pištalo.

Prema riječima sekretara za društvene djelatnosti i sport, Darka Klasića, osvjetljavanje zgrade Opštine je simboličan znak podrške svim osobama sa autizmom.

– Na ovaj način poručujemo svim našim sugrađanima da osobe sa autizmom moraju biti prihvaćene i uključene u društvo – kazao je Klasić.

2 Komentari

  1. Garaža ima veze sa autima. To je svakome jasno. Još kada bi neko objasnio kakve veze ima plava boja sa autizmom… Možda samo muškarci pate od autizma? Nismo svi studirali medicinu ili psihijatriju. Dajte se malo pozabavite novinarstvom pa razjasnite materiju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code