Početna Sport Zimska auto trka Vrbanj 2019: Sjutra dvije trening vožnje, u nedjelju dvije...

Zimska auto trka Vrbanj 2019: Sjutra dvije trening vožnje, u nedjelju dvije trke

3

Zaljubljenici u brdsko brzinsku vožnju  moći će ovog vikenda da uživaju u hercegnovskom zaleđu i na prvom Mimoza KUP – memorijalu Rajko Prlainović, koji će, u okviru 50. Praznika mimoze, biti vožen na Vrbanju. Organizator je AMSK Podi.

Kako su saopštili iz kluba, očekuju 40 takmičara koji će voziti u 11 kategrija:

– Staza je duga 1.460 metara sa makadam podlogom, a voziće se na potezu od restorana Konak do Avantursitičkog parka Vrbanj. Očekujemo da će najatraktivnija biti ATV kategorija, kao i na prethodne dvije trke na Žabljaku i Lovćenu, na kojima je vozač AMSK Podi Herceg Novi Nenad Radojičić (ATV) osvojio prva mjesta, a na Lovćenu oborio rekord staze (2.26.504) – istakli su iz kluba.

Organizator će insistirati na sigurnosnoj opremi vozača i vozila u skladu sa pravilnikom takmičenja. Staza će, takođe, biti obezbijeđena prema propisima, poručuju iz AMSK Podi.

Tehnički pregled i verifikacija vozila počinju danas od 13-18 sati, dok je vanredni zakazan za sjutra od 8-9 sati. Takođe sjutra će biti dvije trening vožnje od 11-13 sati i 13-15 sati. U nedjelju, 24.februara nakon svečanog otvaranja (10.45 sati) planirane su dvije vožnje od 11-13 i od 13-15 sati.

Pored AMSK Podi suorganizator je Avanturistički park – Adventure park – Vrbanj, a pokrovitelj Opština Herceg Novi.

 Izmjena režima saobraćaja tokom auto trke na Vrbanju

 Zbog nesmetanog i bezbjednog odvijanja zimske trke u automobilizmu „Mimoza kup – Memorijal Rajko Prlainović“, u subotu 24. i nedelju 25. februara biće privremeno izmijenjen režim saobraćaja

Kako je sapošteno iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju, na lokalnom putu od sela Kruševice do sela Vrbanj, u periodu od 8 do 16 časova biće privremeno zabranjeno saobraćanje svih motornih vozila.

3 Komentari

  1. I datumi se potpuno poklapaju sa kalendarom.
    U tekstu prvo pise da je trka u nedelju 24. februar, a onda ispod da je trening u subotu 24. februar i trka u nedelju 25. februar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code