Zimski kup u streljaštvu: Stanišić najbolji, Novljanima srebro i bronza

Zimski kup u streljaštvu: Stanišić najbolji, Novljanima srebro i bronza

0
Podijeli

Crnogorski reprezentativac Ivo Stanišić (SK Budva) slavio je na revijalnom Zimskom kupu u disciplini olimpijski Trap (50 meta + finale), u utakmici organizovanoj kao uvod u zvaničnu takmičarsku sezonu koja počinje za 14 dana.

Po hladnom i vjetrovitom vremenu rezultati su ovog puta bili u drugom planu, ali je Stanišić i pored toga pokazao kvalitet i tehniku, te zasluženo trijumfovao, navode iz Streljačkog Saveza Crne Gore. Samo finale na dodatnih 25 meta je, prema očekivanju, donijelo neizvjesnost. Stanišić je, naime, u finalu imao prednosti kao najbolji iz kvalifikacija, ali je u jednom momentu ispustio vođstvo ne toliko svojom krivicom koliko zbog maestralne serije pogodaka domaćeg strijelca Slobodana Đurovića (22/25 pogodaka na 1 metak u Finalu). Ipak, posljednji promašaj Đurovića na 21. meti presudio je na kraju pobjedu Stanišiću “za goluba” rezultatom 56:55.

Picerija i restoran

Bronzanu medalju je, kao i na prošlogodišnjem državnom prvenstvu, osvojio domaći takmičar Boro Krivokapić sa sve 3 stabilne runde. U finalu su, iako dobri u kvalifikacijama, bez postolja ostali J.Marković, B.Raičević i N.Marković. Nakon ove jake provjere, domaćim takmičarima ostaje 2 sedmice da se pripreme za Kup Mimoze (24-25.februara ) na kojem se prema najavama očekuje žestoka inostrana konkurencija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code