Zimski raspust za dodatno uređenje i popravke u školskim zgradama

Zimski raspust za dodatno uređenje i popravke u školskim zgradama

6
Podijeli

Tronedjeljni zimski raspust u većini obrazovnih ustanova u Herceg Novom biće iskorišćen za dotjerivanje školskih prostorija i sitnije intervencije, odnosno popravke. Dio najneophodnijih obavljen je uoči početka nastavne godine i tokom prvog polugodišta, a do povratka u školske klupe, 21. januara, biće obavljene još neke.

U najvećoj OŠ „Daši Pavičić“ na Toploj planiraju ugradnju video nadzora, što je projekat koji se realizuje u saradnji sa roditeljima. Do 19. decembra bio je rok za dostavljanje ponuda za nabavku opreme, a Odluka o najpovoljnijem ponuđaču trebalo bi da bude donesena 5 dana nakon javnog otvaranja ponuda, kaže se u javnom pozivu. Procijenjena vrijednost nabavke je 2.500 hiljade eura.

Picerija i restoran

U područnoj jedinici OŠ „Milan Vuković“ na Podima sređeni su toaleti i učionice, a pripremaju se akcije sa lokalnom zajednicom MZ Podi, kazao nam je kratko direktor škole, Željko Bojović.

Za vrijeme zimskog raspusta u OŠ „Ilija Kišić“ u Zelenici neće biti velikih radova. Planirane su, kažu, sitne popravke, kako bi treći klasifikacioni period nesmetano počeo.

Tokom zimskog raspusta domari OŠ „Orjenski bataljon“ u Bijeloj će u matičnoj i područnim ustanovama obaviti takođe manje popravke, da bi se sve stavilo u funkciju za početak drugog polugodišta. Veću sanaciju imaće kada dobiju odobrenje Ministarstva prosvjete, kažu u školi, ne precizirajući o kojim je većim intervencijama riječ. Formirani su timovi koji će u januaru osmisliti Akcioni plan poboljšanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada i evaluacije rada cijele škole. Takođe, uprava, nastavno i tehničko osoblje biće dostupno za sve aktivnosti koje bude planiralo Ministarstvo prosvjete.

Tokom zimskog raspusta biće radno i u JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić“ na Savini. U planu je seminar u okviru aktivnosti tima za PRNŠ, Nastavnička vijeća, pripremna nastava za vanredne učenike, dopunski, diferencijalni i razredni ispiti za vanredne učenike. Takođe, u ovom periodu održaće se i popravni maturski i stručni ispiti. Tokom raspusta obaviće se servisiranje IT opreme i neophodne popravke inventara, instalacija i opreme.

U Muzičkoj školi biće uglavnom „tiho“ tokom zimskog raspusta, budući da neće biti dopunskih i dodatnih časova, koji su već održani tokom I polugodišta. Uz to, planirani sanacioni radovi za ovu nastavnu godinu već su obavljeni. Obavljena je sanacija krovnih prozora, kao i zamjena dvoja vrata na koncertnoj Sali škole, koja je prje pola godina dobila i novi pod. Umjesto dotrajalog parketa, koji je na nekoliko mjesta poptuno propao, postavljene su pločice.

6 Komentari

  1. Da. A bivši direktor Ratko Vujinović svečano otvorio renoviranu učionicu i prvi napravio pristojni toalet na Kamenom. I područno odjeljenje održavao na Sitnici i na Kruševicama i na Podima. Znaju to naši ljudi i dan danas. Direktor koji nije radio da se okoristi i da ponese u penziju ružan glas i crn obraz nego da doprinese svome narodu.

  2. Direktor Bojovic izgleda ne zna da na Podima ima jedna učionica i jedan toalet iako su “sredili” iste u množini i okitili se perjem MZ Podi, koja je donirala školi sredstva.

  3. O.S.”Daso Pavicic” ima i podrucna odjeljenja. Djeca u Igalu se smrzavaju, sve sto se uradi, uradili su roditelji, a i za skolu na Toploj su sva djeca dala po 2e, jos prosle god.za taj video nadzor. Sramotno je da niko iz uprave nije obisao skolu u Igalu, kao ni da nikoga nije briga sto su djeca i dalje u neuslovnim prostorijama. Mozda bi i vi iz radija mogli da prosetate i napravite par fotografija, da vide ljudi, direktor i gradska vlast gdje nam djeca borave…

Ostavite komentar

*

code