Početna Društvo Zimski red plovidbe “Gracijanom”, kroz Boku 2 puta dnevno

Zimski red plovidbe “Gracijanom”, kroz Boku 2 puta dnevno

0

Kompanija Bella Boka počinje danas sa zimskim redom vožnje javnog transporta na moru i hibridnim brodom Gracijanom, kapaciteta 60 putnika, povezivaće dva puta dnevno, Herceg Novi, Tivat i Kotor.

Prvi polazak iz Tivta za Herceg Novi biće sa Pina u devet ujutro, dok će se u suprotnom pravcu sa Škvera Gracijana zaploviti u deset ujutro.

Prvi polazak iz Tivta za Perast i Kotor biće u 11 časova, a iz Kotora u drugom smjeru od 12 sati i 15 minuta sa stanice u Gradskom parku.

Drugi polazak iz Tivta za Herceg Novi biće u 13:45, a iz Herceg Novog će u suprotnom smjeru sat kasnije.

Posljednji polazak iz Tivta za Perast i Kotor biće u 15:45, a iz Kotora u suprotnom smjeru od 17 sati.

Od Tivta do Novog karta će iznositi četiri eura, od Novog do Perasta pet, a od Kotora do Novog šest i po eura, dok će od Kotora do Tivta putnici moći da stignu za pet eura.

Uz zimski red vožnje u kompaniji Bella Boka spremili su i novogodišnje iznenađenje za najmlađe žitelje Bokokotorskog zaliva. Tokom naredna tri vikenda, u sklopu novogodišnjeg programa u Tivtu, klizališta i Bazara, svake subote i nedjelje do kraja 2019. Gracijana će ploviti besplatno za djecu u pratnji roditelja od Herceg Novog, Perasta i Kotora do Tivta.

Besplatne karte za djecu važe samo u pratnji roditelja, dok su za starije članove porodica cijene karata iste kao i za ostale putnike.

Za narednu ljetnju sezonu flota Bella Boke biće pojačana sa dva do tri nova ekološka broda sa najmodernijom tehnologijom i novim stanicama koje će utvrditi nakon detaljnih analiza, osluškujući sugestije lokalnog stanovništva, najavljuju iz kompanije.

Podsjetimo da su solarni brod Elettra, kapaciteta 30 putnika i hibridni Gracijana, dio projekta Bella Boka koja ih je sagradila uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, Privredne Komore Crne Gore i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Turistima i mještanima Boke, od proteklog ljeta tako je dostupan novi vid javnog prevoza ekološkim brodovima koje će pokretati sunčeva energija. Uz njih, kao i najavljene nove brodove, u velikoj mjeri, biće rasterećen drumski saobraćaj i smanjena emisija štetnih gasova u zalivu. Iz kompanije su ranije najavili i da će osim brodova za transport, jedna brodica biti zadužena da čisti zaliv od plastičnog otpada.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code