ŽIVKOVIĆ: NEĆU KONKURISATI ZA DIREKTORA „HERCEG FESTA“

ŽIVKOVIĆ: NEĆU KONKURISATI ZA DIREKTORA „HERCEG FESTA“

157
0
Podijeli

U hercegnovskoj javnosti se s velikom pažnjom iščekuje ishod konkursa za izbor direktora u društvima za ograničenom odgovornošću „Parking servis”, „Vodovod i kanalizacija”, dalji rasplet situacije u JU „Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”, kao i prvi potezi novoformiranog Savjeta lokalnog javnog servisa Radio televizije Herceg Novi.

Na drugoj strani, bez velikog medijskog zanimanja protiče konkurs za direktora JUK Herceg fest.
Na zvaničnom sajtu „Herceg festa” postavljeni su uslovi konkursa koji je otvoren do 5. aprila. U naredne 4 godine traži se kandidat na određeno radno vrijeme sa VSS i radnim iskustvom od 3 godine, na poslovima iz oblasti kulture i društvene djelatnosti.
Kandidat treba da uz dostavu potrebne dokumentacije priloži i kratki plan i program rada i razvoja JUK Herceg Fest.
Odlukom Upravnog odbora, kao prelazno riješenje, za v.d. direktora ove JUK, postavljen je 9. septembra prošle godine, Šprio Živković, koji je bio urednik filmskog programa, odbornik je u SNP-u i svešteno je lice.
Tom imenovanju se usprotivo tada predsjednik OO NOVE Jovan Subotić:
– Odluka Upravnog odbora JUK “Herceg fest” da razriješi v.d. direktorku Dijanu Krivokapić, a na to mjesto imenuje Špira Živkovića, trenutno odbornika Socijalističke narodne partije u Skupštini opštine Herceg Novi, nema podršku niti jednog organa ili organizacije Nove srpske demokratije i predstavlja do sada, najozbiljniji pokušaj kršenja koalicionog sporazuma u Herceg Novom, gdje jedna članica koalicije uzurpira mjesto za koje je odgovorna druga – ocijenio je Subotić.
Postavljanjem odbornika SNP-a, Špira Živkovića za v.d. direktora JUK “Herceg fest” Upravni odbor ove ustanove prekrišio je Zakon o lokalnoj samoupravi, bio je i stav predsjednika Komisije za sprječavanje sukoba interesa, Slobodana Lekovića.
No, bez obzira na sve što se događalo, Živkovića će, ipak, zamjeniti novi dirkektor, jer je on za Radio Jadran danas potvrdio da se neće javiti na konkurs:
– Ne, ne pada mi na pamet da se javim na mjesto direktora Hereg festa. Ja sam vam i tada to tvrdio i sad stojim iza toga, ovo je bilo samo prelazno rješenje. Vratiću se na mjesto urednika filmskog i književnog programa – bio je izričit Živković.
On nije znao da nam kaže da li je do sad i koliko stiglo prijava za prvog čovjeka „od kulture” grada, jer još je rano o tome govoriti, s obzirom da do zaključenja konkursa ima još 7 dana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code