“Život sa dijabetesom – Diabet life”, nova NVO

“Život sa dijabetesom – Diabet life”, nova NVO

760
1
Podijeli

nvo diabet lifeU Herceg Novom je otpočela sa radom nova nevladina organizacija “Život sa dijabetesom – Diabet life”, koja će pružati pomoć i podršku  oboljelim od ove teške bolesti.

Osnivači su Miranda Ćurčija, dr Dragana Vučić i medicinske sestre Aleksandra Todorović i Maja Senić.

Picerija i restoran

Prema riječima predsjednice, Mirande Ćurčije ova organizacija će se baviti upoznavanjem javnosti sa problemima osoba sa dijabetesom, podrškom, borbom za bolji status osoba sa dijabetesom, podizanjem njihovog kvaliteta života, edukacijom, prevencijom, organizacijom kampanja, i drugim aktivnostima radi poboljšanja statusa osoba oboljelih od dijabetesa.

Već je uspostavljena saradnja sa Domom zdravlja Herceg Novi, a namjeravaju da ostvare  saradnju i sa drugim relevantnim institucijama i organizacijama.

S obzirom da je riječ o neprofitnoj organizaciji, finansiraće se  donacijama, dobrovoljnim prilozima, poklonima i drugim vidovima obezbjeđenja sredstava. Pozovaju zato  donatore da im se pridruže u humanim misijama i projektima koji su u pripremi.

1 komentar

  1. Ovo sto ste organizovali je naj potrebnije za Dijabeticare da ostvare svoja prava kao u svim razvijenim zemljama jer je kod nas na skromnom nivou

Ostavite komentar

*

code