Početna Društvo ZLATNE NITI ZA MLADOST

ZLATNE NITI ZA MLADOST

0

2173U današnje vrijeme, ko ima novca i potrebu da zadrži lice i tijelo mladim, mogućnosti su beskonačne. Skrećemo vam pažnju na umjeće uglednog ruskog  specijaliste  estetske i rekonstruktivne hirurgije prof. dr Sergeja Nikolajevića Stepankina, do koga i vi možete stići, ako vas zanima da se uljepšate i podmladite, a imate i dobar budžet.

Profesor Stepankin počinje saradnju sa Opštom privatnom bolnicom u Meljinama, a iza njega je 30-ogodišnji staž sa 19 godina iskustva u plastičnoj hirurgiji i 15 godina u ligaturnoj implantaciji i konturnoj plastici. Član je društva plastičnih i rekonstruktivnih hirurga u Rusiji. Iza njega su studije u Francuskoj, Švajcarskoj, Italiji, Španiji i Izraelu kao i mnogobrojni naučni radovi i pronalasci inovacija vezani za ovu granu medicine. Fejs lifting, korekcija kapaka, usana, grudi, trbušnog zida, liposukcije su samo od nekih operacija kojim se profesor dr Stepankin bavi.

– Ove godine se navršilo 15 godina od kako je u Rusiji započeo sa uvođenjem metode implantacije zlatnih i platinskih niti.

Dugoročno ostvareni rezultati su smjestili armiranje nitima u red efikasnih estetskih zahvata. Implantacija zlatnih niti u području lica, brade, podvaljka, vrata i drugih dijelova tijela se savršeno izvodi – priča  za naš radio njegova stručna saradnica dr. Dina Babović.

Ona tvrdi da je ovo kompleksna lagana hirurška metoda koja omogućava mlađi izgled pacijenta dugi niz godina. Značajno poboljšava elastičnost i čvrstoću kože na mjestima implantacije.

– Ova metoda je efikasna u uzrastu od 27 do 37 godina. Analiza dugoročno ostvarenih rezultata su pokazale da pacijenti koji su ugradili zlatne niti u uzrastu od 27 godina, kasnije u uzrastu od 35 godina izgledaju bolje nego prije operacije. Slijedeći period kada se preporučuje implantacija niti je od 37-38 godina. Naredne dvije tri godine su sasvim dovoljan period za stvaranje podmlađujućeg efekta prije proslave 40-og rođendana. Za uzrastno doba od 43-44 godine, pomoću implantacije zlatnih konaca moguće je povratiti izgled iz 37 godine. Efekat je znatno uspješniji kod nepušača – navodi dr. Dina Babović.

Ona objašnjava da se ova  intervencija  preporučuje za poboljšanje elastičnosi i čvrstoće kože, otklanjanje sitnih bora, otklanjanje spuštanja mekih tkiva lica posebno na donjoj vilici takozvani spušteni obrazi, uklanjanje bora na čelu i dijelu među obrvama, uklanjanje nabora i bora iznad gornje usne i u uglovima usana, uklanjanje horizontalnih bora vrata, vraćanje u prvobitni izgled kože dekoltea, unutrašnjih strana nadlaktica i butina.

– Implantacija zlatnih i platinskih niti je bezbolna i beskrvna hiruško kozmetička procedura podmlađivanja koja zamjenjuje fejs lifting. Cilj je zatezanje ne previše opuštene kože lica. Zlatne niti su ekološko čist materijal koji u organizmu stimuliše stvaranje elastičnih vlakana i na taj način vrši zatezanje kože. Operativna tehnika se izvodi po prethodno obilježenim tačkama u vidu mreže dvadesetčetvorokaratne zlatne niti debljine 0,1 mm, koje se povuku ispod kože. Vidljivi rezultati se očekuju u periodu od nekoliko nedjelja do tri mjeseca, koliko je organizmu potrebno da stvori elastična i kolagena vlakna oko samih niti – priča dr. Babović.

Inače, intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, u trajanju od 30-40 minuta. Pacijent odlazi kući istog dana nakon operacije. Rijetke komplikacije su blagi otoci koji se zadržavaju nekoliko dana, a mogu se pokriti šminkom. Za žene se preporučuje implementacija zlatnih, a za muškarce platinskih niti. Ova metoda se preporučuje svima onima koji hoće da izgledaju lijepo i atraktivno.

I na kraju cijena?

Cijena ove intervencija je od 1000-3000 eura u zavisnosti od oblasti na kojoj se intervencija izvodi. Svi zainteresovani mogu zakazati pregled kod dermatološkinje dr Dušanke Petrović u bolnici Meljine. Profesor dr Stepankin ponovo dolazi krajem januara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code