Zlatni jubilej pjesme “Bokeljska noć”

Zlatni jubilej pjesme “Bokeljska noć”

0
Podijeli

Pozivnica Maja PerfiljevaU organizaciji Centra za kulturu Tivat i Opštine Tivat, uz umjetničku produkciju Maje Perfiljeve, obilježava se zlatni jubilej pjesme „Bokeljska noć“, autorke teksta Maje Perfiljeve, na Ljetnjoj pozornici u Tivtu, 17. jula (nedjelja) u 21:30.
Antologijsku kompoziciju poznate poetese Maje Perfiljeve, koja “živi” pola vijeka, ali i druga ostavrenja, izvešće brojni muzički umjetnici.
Učestvovaće, iz Hrvatske Tibor Karamehmedović iz grupe Silente, grupa Gruhak – sljedbenici Indexa, a iz Crne Gore: Anita Popović, Dušanka Belada, Nikola Trtica, Marko Prentić, Stefan Čelanović, Andrijana Božović.
– Svi oni napravili su nove kompozicije na moje tekstove, jedino Andrijana Božović ne komponira, ali će pjevati u duetu s grupom Gruhak pjesmu “Sanjam”, poznatu iz repertoara Indexa. Na mojoj glazbeno-pjesničkoj večeri još će sudjelovati i specijalna gošća Radmila Karaklajić koja je 1966. godine uz Vicu Vukova interpretirala pjesmu “Bokeljska noć” u raskošnom aranžmanu Pere Gotovca. Nastupit će i pjesnikinja Tamara Milenković – najavljuje Maja Perfiljeva.
Posjetioce očekuje puno starih, takozvanih velikih pjesama, ali i novih ostvarenja koja tek treba da obilježe dolazeće vrijeme.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code