Početna Društvo Zlato, srebro i bronza za srednjoškolce Herceg Novog u kulinarstvu i kuvarstvu...

Zlato, srebro i bronza za srednjoškolce Herceg Novog u kulinarstvu i kuvarstvu u Budvi

4

Učenici JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, njih četvoro, osvojili su 3 priznanja: zlatno, srebrno i bronzano, na II Gastro kupu koji je održan u SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi, u okviru programa obilježavanja Dana ove škole.

Riječ o takmičenju mladih kulinara i konobara srednjih škola iz Crne Gore, koje je drugi put održano u kabinetu kuvarstva škole.

Kako informišu iz JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić”, u kategoriji priprema jela od piletine učenik IVu razreda, Bojan Ostojić, osvojio je srebrno priznanje.

U kategoriji restoranski dezert zlatno priznanje pripalo je Vojki Medojević iz IIIu1 razreda.

Tehničari usluživanja Miloš Pašić i Robert Rašić, učenici IIu2 odjeljenja, u disciplini postavljanje svečanog stola osvojili su bronzano priznanje.

Mentor za disciplinu postavljanje svečanog stola je bio profesor restoraterstva Luka Milanović, a mentor za discipline restoranski dezert i jelo od piletine bio je profesor kuvarstva Orion Fulurija.

Osim priznanja nagrađeni su i diplomama, a škola zahvalnicom za učešće na takmičenju.

Ovo je bila prilika da učenici razmijenjuju iskustva, komentare, pohvale i kritike.

4 Komentari

  1. Realno jedini covjek koji stvarno moze da nauci djecu kako da se pravilno odnose prema restoranskom poslu je Luka Milanovic….To je covjek koji ima ogromno inostrano iskustvo…A sto je najvaznije mnogo je posten i vrijedan momak….Cestitke za djake i profesore i puno srece u daljem radu…

  2. Samo napomena.
    Profesor Luka Milanovic je konobar zaposlen u hotelu Lazure, tako da je i bilo.za očekivat da će njegovi učenici pokupiti nagradu. Ugledan i vrijedan mladić, sve pohvale!
    Lazure okuplja samo najbolje, bilo bi dobro tu djecu usmjeriti vec na ljetnji raspust u tokove rada nasih hotela eto prilike za profesora Luku da ih obuči i u najboljem hotelu na nasem primorju. Sjajan tim imate dovedite tu djecu i obučite ih !
    Bravo za nase profesore, djake i vrijedne ljude !
    Gost, ugostitelj

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code