ZORAN BIJELIĆ: «BIĆU SMIJENJEN AKO KATURIĆ POKAŽE NALOG KOMUNALNE POLICIJE«

ZORAN BIJELIĆ: «BIĆU SMIJENJEN AKO KATURIĆ POKAŽE NALOG KOMUNALNE POLICIJE«

186
0
Podijeli

tomo katuric autoJavna polemika između kapetana Toma Katurića iz Kamenara i načelnika Komunalne policije Heceg Novi nastavljena je, jer je Bijelić našem Radiju dostavio saopštenje na reagovanje Katurića. On tvdi da je Katurić naveo nekoliko neistina, koje nisu potkrijepljene dokumentovanim činjenicama.
– Zemljište koje je predmet ovog našeg dopisivanja je kat.parc. 47 KO Jošica i u listu nepokretnosti se vodi u vlasništvu države Crne Gore. Ove navode ne negirate ni Vi gospodine Katuriću, već ne prihvatate postupak kako je predmetna površina dospjela u javnu. Nadležnost za povraćaj predmetne površine nije u službi Komunalne policije, već sudskih organa i Uprave za nekretnine. S obzirom da je postavljena saobraćajna signalizacija koja zabranjuje parkiranje na toj površini službenici komunalne policije postupaju po tome u skladu sa zakonom.
Ja lično, kao i svi službenici Komunalne policije, nismo niti ćemo dok sam ja načelnik praviti selektivnost i dijeliti građane Herceg Novog, već postupati profesionalno i efikasno ili efikasno kao što i Vi sami navodite u saopštenju.
Druga stvar koju navodite jeste nalog da se ukloni konzervator za sladoled i da je taj nalog izdala služba Komunalne policije. Radi javnosti i građana Herceg Novog, Komunalna policija nije vršila inspekcijski nadzor na površini koju Vi navodite, jer je ona u nadležnosti Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore i radi se o zoni Morskog dobra. Tako da nije istina da je Komunalna policija bilo kakav nalog izdala i time Vas primorala da se vratite prije vremena sa svjetske izložbe koja se održavala u Bankoku.
A pošto svim srcem želite da budem smijenjen sa mjesta načelnika to ću i učiniti odmah kad javnosti i građanima Herceg Novog pokažete nalog i zapisnik Komunalne policije koji se odnosi na uklanjanje konzervatora za sladoled ispred Vaše kuće i na taj način sačuvate Povelju grada.
Na kraju ističem da kao čovjek cijenim i poštujem rad, trud i naravno uspjeh filateliste gospodina Toma Katurića i mislim da to ne treba miješati sa poslom službe koja se trudi da uvede komunalni red u gradu u okviru svojih zakonskih nadležnosti, što sam siguran da i Vi sami podržavate. Ovim saopštenjem stavljam tačku na ovu temu -poručuje na kraju Zoran Bijelić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code