ZORAN BOŠNJAK DUŠKU RADOVIĆU: “NAŠ GRAD JE U IZUMIRANJU NE MOJOM I...

ZORAN BOŠNJAK DUŠKU RADOVIĆU: “NAŠ GRAD JE U IZUMIRANJU NE MOJOM I VOLJOM MOJE PARTIJE“

96
0
Podijeli

zoran bosnjak3Na otvoreno pismo koje je predsjendik Upravnog odbora Udruženja građana “Izbor”, Dušan Radović uputio predsjedniku OO DPS-a Hreceg Novog redakciji Radija Jadran stiglo je reagovanje Zorana Bošnjaka. Objavljujemo ga u cjelini:
– Poštovani Novljani, svjedoci smo svojevrsnih političkih anketa koje se posljednjih dana u vidu saopštenja sprovode pod plaštom nevladinih udruženja.
Pošto sam i ja bio predmet jedne od tih nemuštih anketa, odlučio sam se na ovu vrstu obraćanja zbog moje porodice, komšija, prijatelja i sugrađana, a ne nikako zbog nekog udruženja koje je u fazi ispitivanja terena za transformaciju u političku stranku.

Nikada nijesam dijelio ljude ni po vjeri, ni po nacionalnoj pripadnosti, niti to radi moja partija. Novljani to dobro znaju. Ima dovoljno prostora za sve da u fer i korektnoj političkoj borbi sprovodimo programe svojih partija. Očekujem da se svi eksponiramo i stanemo iza svojih opredjeljenja, ne sjedeći na dvije stolice već jasno i glasno saopštimo to što osjećamo i smatramo da je dobro za naše građane i grad.
U ovoj anketi sa nepogodama stoji i jedna istina sa kojom sam potpuno saglasan – naš grad je u izumiranju. Ne mojom voljom i voljom moje partije, koja je 13 godina opoziciona u Herceg Novom. Uništen je neznanjem i nedostatkom vizije razvoja vladajućih partija u lokalnom parlamentu.
Nemam ambicije da vladam, kažnjavam, progonim, savijam se i slijedim politiku sa kojom se ne slažem… Jednostavno nisam takav čovijek, pa kao takav ne bih ni bio član neke takve partije.
Nikoga nikada nisam osudio pa ne osjećam potrebu ni da aboliram. Moja partija je otvorena za sve razgovore sa ciljem da naš grad ide naprijed. Ni jedan pojedinac, bio on iz ma koje partije, nema pravo da zarad svojih interesa drži ovaj grad za taoca i tražeći uvijek krivca negdje drugo opstaje na političkoj sceni. Mi nikuda nećemo ići već ćemo se boriti za ovaj grad sa svima koji to isto žele.
Shvatio sam da je udruženje koje nam sluti nepogode formirano da baštini “ljubav, znanje, mladost i ljepotu” i da “udružujete poštene, pravedne, odgovorne, iskrene, humane namjere”.
Ovo što se sada saopštava je čisto političko obraćanje. I u tome nema ništa sporno. Da li treba toliko kuraži da se jasno i glasno kaže da neko ima pretenzije ka vlasti? Samo se treba registrovati kao partija, objaviti svoj program i zaboraviti Udruženja građana i NVO organizacije, ukrstiti argumente naših programa i verifikovati ih na narednim izborima – poručuje s poštovanjem, predsjednik OO DPS-a Herceg Novi, Zoran Bošnjak.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code