ŽUTKOVIĆ PONUDIO ĆAPINU BLANKO PAPIR ZA POTPIS, ĆAPIN ODBIO, SJUTRA DRUGI KANDIDAT...

ŽUTKOVIĆ PONUDIO ĆAPINU BLANKO PAPIR ZA POTPIS, ĆAPIN ODBIO, SJUTRA DRUGI KANDIDAT ZA SAVJET MUZEJA I GALERIJE?

146
0
Podijeli

Predsjednik novoformirane komisije za primopredaju dužnosti u JU „Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, Vladimir Žutković sazvao je za sjutra u 9 h sastanak zaposlenih zbog imenovanja novog člana Savjeta ove JU iz redova zaposlenih.

Kao razlog za imenovanje u saopštenju iz kabineta predsjednika opštine navedeno je odbijanje predloženog člana Savjeta iz reda zaposlenih, Đorđa Ćapina, da potpiše da je saglasan sa tim imenovanjem.
– Komisija je formirana, kako bi se deblokirao rad i sproveo postupak registracije JU pred nadležnim sudom. Uslov za registraciju je legalno izabrani Savjet JU u punom sastavu, 4 člana koje je predložila SO i jedan iz reda zaposlenih. Kako je predloženi član Savjeta iz reda zaposlenih Đorđe Ćapin juče odbio da potpiše da je saglasan sa imenovanjem za člana Savjeta, neophodno je predložiti novog člana. Zbog toga je za sjutra zakazan sastanak na koji su pozvani svi zaposleni – navodi se u saopštenju.
Dodaje se i da je to je još jedna od nužnih aktivnosti koja se mora sprovesti da bi se ova ustanova registrovala u skladu sa Zakonom, a zaposleni bez problema mogli da primaju plate. Zaposlenima su pozivi upućeni pismenim i usmenim putem.

Picerija i restoran

ČEMU POTPIS NA PRAZAN OBRAZAC?

Komentarišući razloge za sjutrašnji sastanka Đorđe Ćapin je Radiju Jadran kazao da njemu ništa nije nuđeno da potpiše.
– Pogotovo mi nije nuđeno da potpišem da sam član Savjeta zato što za takvim paprima nema nikakve potrebe, jer sam na Skupštini verifikovan kao član Savjeta još prošle godine – rekao nam je Ćapin.
Jedino od toga je tačno, kaže Ćapin, da mu je Vladimir Žutković juče bez ikakvog zvaničnog dopisa ”gurao” kako objašnjava, jedan prazan obrazac da potpiše.
”U njemu nije ništa pisalo, samo su postojale kolone i Žutković je insisitrao da na to stavim potpis”.
Ćapin je odbio da potpiše nešto na ”neviđeno” i tražio je da mu se dokument zvanično dostavi, kako se to obično i radi kada je riječ o službenoj pošti, što bi nakon toga i potpisao, ako za tim postoji potreba.
”Čitava priča da nisam htio da potpišem jednostavno ne stoji, jer je pitanje što je trebalo da potpišem” – ističe Ćapin.
Ono što on iz nezvaničnih izvora zna jeste da komisija prikuplja potpise članova Savjeta da bi javnu ustanovu preregistrovali u Privredno društvo – muzej i galerija doo.
Ćapin tvrdi da je ustanova registrovana u Centralnom registru u skladu sa zakonom, ima odgovorno lice, zakonitog zastupnika čiji je potpis deponovan u poreskoj upravi, tako da nikakvih smetnji nema za primanje plata.
– Ovo je dokaz da ne može doći do pravnog vakuma za isplatu zarada i da je sve izmišljotina. Ovdje se jedino radi o ucjenjivnju radnika da bi se ostvarili privatni, politički ili drugi interesi – izričit je on i najavljue da će sjutra na sastanku pitati na osnovu kog zakona se sve radi.
– Mi jesmo primali plate kad i opština, s tim što su nas ucjenjivali pa su one kasnile po 7 i 10 dana, a prevoz za prošli mjesec dobili smo 20 dana nakon opštine, s tim što je Žutković ucjenjivao radnike da ako ne izaberu drugog člana Savjeta neće dobiti plate – tvrdi Ćapin.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code