ZVIJEZDA ŠKVERA SIJA NOVIM SJAJEM

ZVIJEZDA ŠKVERA SIJA NOVIM SJAJEM

80
0
Podijeli

otvaranje_bazena_utakmica– Vjerujem da ćemo se svi složiti da je ovo plivalište nešto čime se Herceg Novi može ponositi. Tradicionalno mjesto okupljanja sportista, poznavalaca i prijatelja sporta danas dobija na kvalitetu. Postaje mjesto koje spaja tradiciju i budućnost, na kome će, uvjeren sam, spoj mladosti i iskustva ispisati nove stranice istorije crnogorskog sporta – rekao je otvarajući novi bazen na novskom Škveru premijer Crne Gore Igor Lukšić.

On je istakao da ga posebno raduje uspješno partnerstvo između Vlade i lokalne samouprave.

Picerija i restoran

– Bazen koji danas otvaramo potvrda je naše težnje da stvorimo što više mogućnosti za našu djecu, mlade i crnogorsko društvo u cjelini. Takođe, snaži naše mogućnosti da budemo domaćin značajnih sportskih događaja. Pozitivni efekti ovog sportskog objekta osjetiće se u Herceg Novom i okolini dodajući još jedan sadržaj koji ga čini atraktivnijim za život, za posjetioce, turiste – dodao je Lukšić uz opasku da je ovaj objekat možda i najbolji odgovor na kritike da Crna Gora ne ulaže dovoljno u sport.

On je obećao da će Vlada i nadalje podržavati projekte koji otvaraju nove razvojne mogućnosti u sportu.

– Ulažući u sportsku infrastrukturu, jačamo segment društva od posebnog značaja za državu, čineći je boljim mjestom za naš i život naše djece – kazao je premijer, uz zaključak da svi s nestrpljenjem očekujemo London, sa željom da se u njemu ponosno zavijori crnogorska zastava na pobjedničkim postoljima .

Nakon ceremonije otvaranja,na kojoj su govorili i predsjednik PVK Jadran dr. Đuro Marić i predsjednik opštine, Dejan Mandić, prvu igračku loptu u bazen je ubacio predsjednik Vlade Lukšić, a za njom je poletjela jedna nova sedmorka stasajućih Jadranovih vaterpolista.

Pred prepunim tribinama,sparing meč odgirale su reperezentacije Crne Gore i Španije u kojoj su ajkule bile nadomoćnije i slavile sa 9:2 (2:1, 3:1, 1:0, 3:0)

Draško Brguljan postigao je prvi gol na novom bazenu, a dvostruki strijelci Mlađan i Nikola Janović, Boris Zloković i Aleksandar Ivović. Ajkule su pokazale da su u punoj formi i spremne za ono što ih čeka u Londonu.

– Potpuno sam okrenut Olimpijadi jer je to medalja koja mi nedostaje i ne razmišljam gdje ću biti naredne sezone, potpuno sam opušten nakon što se završio moj dvogodišnji ugovor sa Pro Rekom, kazao je Radiju Jadran jedini centar naše reperezentacije Boris Zloković.

Aleksandar Ivović bio je oduševljen bazenom i kako nam je rekao odrastao je u onom starom, napravio svoje prve uspjehe na njemu, ali nikada nije mogao ni zamisliti da će sve to jednog dana izgledati kao večeras.

Popularni Leka, čekaće kao i ostali igrači Reka na odluke kluba nakon što ih je napustio italijanski biznismen Gabrijele Volpi, a njegova holandska fondacija “Social Sport“ više neće učestvovati u finansiranju.

-Reko slijedeće godine slavi 100 godina postojanja i nadam se da ovo neće biti kraj tog vrhunskog kluba – kazao je on.

Nakon vatrometa golova, pred krcatim tribinama, gordim bivšim i sadašnjim plivačima i vaterpolistima, visokim zvanicama, medjima, veličanstveni vatromet obasjao je nebo. Nad Škverom novim sjajem sija njegova zvijezda – Jadran.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code